Diferències entre el te verd xinès i japonès de te verd

TEBLOG

Hi ha diferències entre el te verd xinès i el japonès? Què és el de major qualitat? Aquestes són qüestions que es pregunten molts consumidors de te i anem a tractar d’aclarir.

Tant el te verds xinès com el te verd japonès vénen de la mateixa planta la Camellia Sinensis, doncs ells diferències és definir les condicions de cultiu i el seu processament.

Te verd està sotmesa a un procés per evitar la seva oxidació o fermentació.   La particularitat que fa que te verd es considera pràcticament que un genuí «medicina natural» és que no és un te fermentat, que fa que per mantenir els seus ingredients naturals gairebé com en el seu estat natural. Consum regular del te verd ajuda a lluita contra la corrosió causat per radicals lliures, substàncies de metabolisme d’oxigen i altres substàncies químiques que contribueixen a accelerar l’envelliment i l’aparició de malalties com el càncer i malalties cardiovasculars.

En aquest procés, podem trobar diferències entre els dos països asiàtics:

Assecat

Els usos de xinès tradicional mètode assecada al forn d’ells surt a lliurar-los del contingut d’aigua. Mentrestant, te verd japonès és bullida vapor per aturar l’oxidació, intentant conservar el gust d’herba. En aquest sentit, tes japonès són rics en compostos polifenòlics que actuen com antioxidants, especialment EGCG (Epigallocatechin gallate) gràcies a la utilització de vapor en el procés, va dir.

Color i sabor

Te verd xinès ofereix un color verd marró i el color de verd japonès és verd brillant.

Pel que fa el sabor també és molt diferent: el gust de la te verd xinès és més suau i amb tendències més terrós, mentre que el te verd japonès ofereix un sabor més intens i fresc (a la ser cuits al vapor).

Preu

Xina és el major exportador de te en el món, per tant, un punt molt important a favor el te verd xinès és el seu preu. En general tendeix a ser més barat te verd japonès, des de la producció de te a la Xina requereix menys inversió causa laboral costos i l’expansió del país.

La producció de te verd al Japó està molt limitada per la manca d’espai i això augmenta el seu preu, però no vol dir que és més car per la seva qualitat.

Tipus de te verd xinès

  Pulmonar Ching. És una varietat molt especial produït a la Xina, monjos, consumeix en instal·lacions ja que els ajuda a concentrar-se, buidar-los importes i Calme.

Pólvora. Conegut al seu país d’origen com la «perla» o ‘ caps passador ‘, trets de te verd de pólvora de Xina, sens dubte, forma en bola de les seves fulles. Els experts asseguren que la clau de la seva qualitat és en la mida de les fulles, com més petita, millor. Aquest tipus de te és el més consumit en el món dins la variant del te verd.

Chun me Originari de la província de Jiangxi, és un dels més populars del país asiàtic. És un gust suau i refinat.

Tipus de te verd japonès

Sencha. Seves propietats, així com el seu sabor dolç i poc astringent s’han convertit en el te més popular al país asiàtic. És el te que s’utilitza per a la famosa cerimònia del te

Matcha. Una pols fina que es prepara amb un fuet de bambú i que s’utilitza sovint a la cuina.

Genmaicha. És una barreja de te bancha i arròs torrades. Genmaicha verd també rep el nom col·loquial de Crispetes te en anglès, per la forma de crispetes que té l’inflat d’arròs quan aquest te infusiona. Al seu país d’origen es consumeix especialment al matí, ja que és una beguda d’energia natural, amb una gran dosi de minerals. De sabor suau i amb poca proteïna.

Gyokuro.  És una de les més apreciades en el seu país, per les seves propietats. És el tipus de te verd amb cafeïna més que es coneixen, a més de tenir un grau en polifenols i clorofil·la molt superior als de la resta del te verd.

Bancha. Un dels més barat en el mercat i el més consumit al seu país d’origen, Japó, no només pel seu preu, sinó per les moltes propietats saludables que pot ser.

Kukicha És un te rica en minerals com el magnesi, potassi, fluorur i calci, contribuint a la salut bucal natural i enfortiment de l’estat dels seus ossos. D’altra banda, ajuda a calmar l’ansietat i estrès.

Com podem veure, els dos països produeixen moltes varietats de te verd de molt bona qualitat i no és fàcil de dir quina font és millor. Arribar a provar-los i decidir!

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario