Diferències entre el te verd xinès i el te verd japonès

TEBLOGHi ha diferències entre el te verd xinès i el japonès? Què és el de major qualitat? Són qüestions que és demanar a molts consumidors de te i que anem a tractar d’aclarir.

Tant el te verds xinès com el te verd japonès vénen de la mateixa planta la Camellia Sinensis, doncs ells diferències és definir les condicions de cultiu i el seu processament.

Te va verda està sotmesa a un procés per evitar la seva oxidació o fermentació.   La particularitat que fa que el te que verd es considera pràcticament un veritable «medicina natural» és que no és un te a la fermentació, el que fa que mantingui seus components naturals pràcticament igual que en el seu estat natural. Consum va regular d’ajudes de te verd per lluitar contra l’oxidació causada per aquests radicals lliures, algunes substàncies des del metabolisme de l’oxigen i altres químics que contribueixen a accelerar l’envelliment i l’aparició de malalties com el càncer i les malalties cardiovasculars.

En aquest procés, ja que trobar diferències entre els dos països asiàtics:

Assecat

Els usos de xinès tradicional mètode assecada al forn d’ells surt a lliurar-los del contingut d’aigua. Per la seva banda el verd del te japonès està bullint al vapor per aturar la oxidació, intentant de conservar el gust d’herba. En aquest sentit, és diu que ells tes japonès són més rics en compostos polifenòlics que actuen com antioxidants, especialment EGCG (Epigallocatechin de gallate) gràcies a l’ocupació de vapor en aquest procés.

Color i sabor

El te verd xinès ofereix un color verd marró mentre que el te verd japonès el color és verd intens.

Pel que fa el sabor també és molt diferent: el gust de la te verd xinès és més suau i amb tendències més terrós, mentre que el te verd japonès ofereix un sabor més intens i fresc (a la ser cuits al vapor).

Preu

Xina és el major exportador de te del món, per això, un punt molt important a favor el verd te xinès és el seu preu. En general tendeix a ser més barat que el te verd japonès, ja que te de produir a la Xina requereix menys inversió deguts a elles costos laborals i l’extensió del país.

La producció de te verd al Japó és molt limitada per la manca d’espai i aquesta veu més car el preu però no vol dir que és més car per la seva qualitat.

Tipus de te verd xinès

  Pulmonar Ching. És una varietat molt especial que es produeix a la Xina i que es consumeixen en infusió-los monjos des-los ajuda a centrar-se és, buidar-los la ment i litzador-los.

Pólvora. Coneguda en el seu país d’origen com la «Perla de te’ o ‘caps d’agulla de cap’, te verd que xinès pólvora es caracteritza, sens dubte, per la forma de pilota de les seves fulles. Els experts asseguren que la clau de la seva qualitat és en la mida de les fulles, com més petita, millor. Aquest tipus de te és el més consumit en el món dins la variant del te verd.

Chun me Originalment de la província de Jiangxi, és un dels més populars del país asiàtic. És un gust suau i refinat.

Tipus de te verd japonès

Sencha. Seves propietats, així com el seu sabor dolç i poc astringent s’han convertit en el te més popular al país asiàtic. És el te que s’utilitza per a la famosa cerimònia del te

Matcha. Una pols fina que es prepara amb un fuet de bambú i que s’utilitza sovint a la cuina.

Genmaicha. Això és una barreja de te bancha i torrades d’arròs. El verd te Genmaicha també rep el conegut col·loquialment com nom de Crispetes te en anglès, per la forma de crispetes que té l’arròs inflat quan aquest te infusiona. Al seu país d’origen es consumeix especialment per ells ja és al matí, és d’una beguda energitzant natural, que compta amb una gran dosi de minerals. De gust suau i amb poca proteïna.

Gyokuro.  És una de les més apreciades en el seu país, per les seves propietats. És el tipus de te verd amb cafeïna més del que es coneix, a més de tenir un grau en polifenols i clorofil·la molt més alta que la de la resta de tes verdes.

Bancha. Un dels més barat en el mercat i el més consumit al seu país d’origen, Japó, no només pel seu preu, sinó per les moltes propietats saludables que pot ser.

Kukicha És és d’un te riques en minerals com el magnesi, potassi, fluorur i calci, contribuint a la cura natural de la salut oral i reforçar l’estat dels seus ossos. D’altra banda, ajuda a calmar l’ansietat i l’estrès.

Com només de veure, els dos països produeixen multitud de varietats de te verd de molt bona qualitat i no és fàcil dir quin origen és millor. Jugues provar-los i decidir!

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario