Menopausa: tes, infusions i plantes naturals

Menopausia

Amb els anys és inevitable, així com els canvis en el nostre cos. És una cosa que no té res de dolent, però per què hi ha d’estar preparats. Per exemple, l’arribada de la menopausa fa que algunes dones pateixen alguns símptomes fins el moment desconegut per ella i que tenen que fer davant. Al contrari, altres sort de no patir-los, però els experts diuen que 85% de les dones fer

Per a alguns d’ells, a més, aquests canvis fa patir episodis de depressió. De fet, segons una notícia publicada pel doctor web Cinfa, 1 de cada 5 dones se sent malament per ella mateixa, ja sigui per l’augment de pes, manca de son, sufocacions o la manca de comprensió pel seu entorn immediat.

Coincidint amb la celebració del dia mundial de la menopausa proper diumenge, octubre 18, d’aromes de te hem volgut preparar aquest petit article en el qual explicarem quins són els tes, infusions, natural plantes o fruites que poden ajudar a alleujar alguns dels símptomes associats amb la menopausa, sense haver de recórrer a les drogues amb efectes secundaris.

Curs, com sempre dic en temes relacionats amb això salut, qui millor coneix el seu cos és el seu metge de capçalera o el / la febre @ en aquest cas concret, per què si té qualsevol dubte al respecte, millor és que consultar amb experts en la matèria.

Menopausa: què?

Encara que hi ha una edat específica sobre el que l’arribada de la menopausa, la veritat és que el mateix tendeix a ser de 50 anys. No obstant això, hi ha dones a les quals les arriba entre els 40 i 45 anys (estaria parlant de la menopausa primerenca) i altres que, fins i tot amb 55 anys, segueix tenint les normes (el que s’anomena, la menopausa tardana).

Curs, l’arribada de la menopausa i dels seus símptomes no és una cosa que es dóna d’un dia a un altre, però és és d’un procés lent i evolutiva conegut com el culminant i que experts dividit en dues parts: la primera, que comença amb retards o regles irregulars. Aquest és el període conegut com el premenopause i pot durar entre 3 i 5 anys. El segon, el període posterior a l’última regla i conegut com postmenopàusica, pot durar entre 7 i 10 anys i sol ser el moment més complicat per a les dones. En total, pot prolongar el ple climatèriques és entre 10 i 15 anys.

Principals símptomes de la menopausa

Com s’explica per Silvia Chacón, llicenciat en medicina per la Universitat d’Alcalá de Henares, símptomes de menopausa es pot dividir en 3 seccions:

  • Símptomes locals: a que no es va a detenir-nos perquè tenen que veure amb els canvis interns del cos, tot i que s’adapta a subratllar que disminueix la secreció vaginal i això pot tenir com a conseqüència disparèunia, és a dir, mals de cap durant les relacions sexuals.
  • Símptomes neurovegetatiu: que són, sens dubte, el més conegut, perquè dins d’ells mateixos és abastar-les sufocacions. Van acompanyades d’enrogiment de la pell i la sudoració excessiva. Tendeixen a donar més per la nit. Sufocacions també cal afegir-hi altres símptomes coneguts com: l’ insomni, marejos, mals de cap i palpitacions, entre d’altres.
  • Els símptomes sistèmics: dins d’ells mateixos és solen donar alteracions psicològiques com ansietat, depressió, disminució de la LÍVID, falta de concentració i irritabilitat, entre d’altres. De la mateixa manera, alteracions cutànies, també es donen amb freqüents picor a la pell que s’asseca més fàcilment i té menys elasticitat. Finalment, en aquest apartat també s’ajusta esmentar l augment de problemes cardiovasculars o el famós osteoporosi, en les dones que pateixen de la menopausa.

Tes, infusions o herbes de la menopausa

Com dèiem al principi d’aquest text, arribada després de la menopausa, la millor cosa a fer és consultar un especialista perquè podem orientar sobre què tenir o no per millorar la nostra salut i estat d’ànim, en general. No obstant això, d’aromes de te volem donar el nostre petit granit de sorra, mostrant-los les virtuts i propietats d’algunes plantes medicinals, flors o fruites que millorarà de forma natural alguns d’ells símptomes més comuns de la menopausa i que ells trobarem inclòs en molts dels nostres tes i infusions.

Per descomptat, això és una etapa en què, més que mai, dones cal tenir cura de la seva dieta i, en molts casos, variar-lo, aconsellar especialment reduint la quantitat de sal en aliments, reduir el colesterol, així com cafè de moviment o tabac, segons els experts. Per descomptat, no pot faltar en el seu consum adequat de dieta de calci i vitamina D.

A més de menjar, practicar qualsevol tipus d’esport segons els seus gustos i estil de vida, també ajudarà a millorar l’últim. No cal ser agressius esports: caminant, nedant, ioga o pilates pot ajudar i moltes dones en l’etapa de la menopausa.

Tornar a l’aliment, anem a entrar en algunes plantes, flors, fruites i infusions que es beneficien de les dones d’edat menopausa i entre els que cal destacar els següents:

  • Verd: per a malalties cardiovasculars, el control del colesterol i ser un poderós antioxidant, també és bo regenerar cèl·lules mortes de la pell i d’aprimament (un altre símptoma comú en dones amb menopausa i no he esmentat anteriorment). Dins la llista de te verd trobareu aromes de te, val la pena fer menció especial d’alguns d’ells, especialment bones propietats durant la menopausa:
    • Sencha te verd: al seu país d’origen, el Japó, les dones estan familiaritzats amb els beneficis d’aquest te, ja que els dóna la quantitat diària de calci necessitat, prendre 2-3 tasses al dia d’ella.
    • Kukicha: i calci per a ells els ossos i les dents també porta aquest te verd, originalment del mateix lloc i que, a més, ajuda a calmar a ells persones que pateixen estrès, ansietat o són irritable i nerviosa, com és el cas de moltes dones amb la menopausa.
  • Roses: que, d’una banda, proporcionar una gran quantitat del calci que les dones necessiten com extra en aquesta etapa de la seva vida, a més de millorar l’aparença de la pell. Una manera senzilla i agradable de consumir-los pètals de Rosa és, sens dubte, a través d’aquests tes i infusions amb pètals de roses.
  • Regalèssia: la glicerina regula els estrògens en les dones i, per tant, redueix alguns d’aquests símptomes locals i sistèmiques abans esmentat.
  • Valeriana: per combatre l’insomni, res millor que prendre una infusió que podem relaxar-se i si conté Valeriana, millor, ja que redueix el nerviosisme i, per tant, permet dormir millor.
  • Cardamom: és una altra planta que fa més suportable els símptomes que pateixen les dones durant la menopausa, ja que conté stigmasterol i nerol i que tenen efectes estrogènics. Vostè pot trobar cardamom en aquests tes i infusions d’aromes de te.  Dins d’ells val la pena esmentar la nostra estrella d’infusió per la cura de la salut de la dona a qualsevol edat i especialment durant la menopausa: vitalitat femenina d’infusió.
  • Camamilla: un clàssic que mai falti a cap casa i menys un on dones pateixen freqüents mals de cap causats per la menopausa. La camamilla és un eficaç, natural i sense efectes secundaris, que permetran eliminar aquest dolor, remei a més ajuda relaxar-se i dormir millor.
  • Te vermell Pu Erh fruits del bosc: el contingut en mores d’aquest te deliciós i aromàtic, permetrà a les dones reduir el nombre de sufocacions, a més de millorar el seu humor canvia o l’excés de sagnat que pateixen algunes dones durant la premenopause.
  • Honeybush: un altre te que sento molt bé tota la família i pot prendre en qualsevol moment del dia perquè conté cafeïna, està especialment dissenyat per millorar l’estat de salut física i mental de les dones. D’una banda, associat les mateixes propietats calmants com camamilla, així que si es pren abans d’anar a dormir, reduirà el risc de patir insomni o si prendre durant el dia, irritabilitat. D’altra banda, també són que associat antioxidants propietats, per què és bo regenerar les cèl·lules morts de la nostra pell. A més, conté un alt contingut en calci, que, com deia abans, és un d’ells aportacions addicionals que tenen que porten les dones en aquesta etapa de la seva vida i, finalment i com la soia, aquest tipus de te ells redueix els nivells de depressió, millorar l’estat d’ànim de la persona que es necessita.
  • ¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

    1 comentario en «Menopausa: tes, infusions i plantes naturals»

    Deja un comentario