Tes d’herbes i aliments que ajudarà a relaxar-se

infusiones-para-descansar

Saps què passar una tercera part de la nostra vida dormint? Sí, has llegit bé, i a més, no és per casualitat. I és que per gaudir d’un estat físic i psicològic complet, és necessari descans i el son, és a dir, tenen una reparació de somni on cada una de les fases del somni compleix amb les seves funcions.

Funcions que són els següents, segons l’ Institut de Medicina del son, «restaurar la físiques i durant el son REM, que de la funció cognitiva (aprenentatge, memòria i concentració de processos) es produeix durant el son profund». Manera que famosa frase del grup de rock nord-americà, Bon Jovi, «vaig a viure la vida mentre és en directe, dormir quan moren», millor no aplicar-lo en el sentit estricte de la paraula, només a la figuració.

La importància del son, mentre que hi va haver cap específica que estudia va mostrar, estat conegut durant segles. De fet, espanyols Proverbis fer diverses referències a la conciliació del somni d’estar en millor forma física i psicològica. Un dels més coneguts, que es diu «dormint lliçó, lliçó apresa». I és que de descans o a la nit no depèn de que paguem més en els estudis, en el treball, en les relacions amb les persones i el nostre estat de salut i d’humor, principalment.

Si no dormim són més propensos a sofrir malalties com la obesitat, diabetis i malalties cardiovasculars. L’estrès dels problemes possibles dia a dia, ells els que estan passant, esport poc abans és mentida o treballar fins a la nit, així com estada està enganxat a la televisió (mentre que al dia següent té que aviat), entre altres aspectes, influeixen en la qualitat del nostre somni.

Quan això passa que tendim a anar al metge podria trobar explicació i moltes persones que busquen una solució en medicaments químics produïts per a aquest propòsit. I, no obstant això, la solució és, una vegada més, en el natural i pot ser tan simple com cal tenir en compte el que menges abans d’anar a dormir, prendre infusions que ajudar-nos a descansar, així com desenvolupar una higiene adequada»son».

La higiene del son

Sembla que una paraula no està associat amb un altre, però en realitat que ho facin. I és que quan ens referim a «Higiene de son» ens referim a les costums que ens ha de prendre l’assumpte. Dr. Alex Ferré , en una entrevista amb el diari ABC, recomana les següents directrius:

  • Mantenir un parell de vegades, per estirar-se i aixecar-se
  • Utilitzar el llit només per dormir o sexe. Oblideu-vos dels veient la televisió o llegir al llit, perquè que alenteix el somni i el nostre cos que lloc associat amb altres costums que exigeix una activitat mental que no comptarà amb el somni.
  • Exercici regularment sis hores abans d’anar al llit, mai just abans d’anar a dormir.
  • Disminució de la llum i soroll a l’habitació. Si ets a prop de l’habitació, intentar que la televisió s’apaga i si el somni en una zona sorollosa del carrer, el soroll extern, intenta posar tots els recursos possibles aïllar-lo d’ells.
  • Mantenir l’habitació a una temperatura adequada. Massa calenta, ni massa fred. Nostre cos necessita un equilibri en aquest sentit. Qualsevol temperatura que no és que a ella li agrada dormir, et faran despertar-lo.
  • No mirar el rellotge mentre intenta dormir. Que crea un estat d’ansietat i nerviosisme en la persona i per tant, el somni de retard.
  • Les herbes per son. Que pot trobar, en infusió, tearomes. Són els dos més rics: la camamilla i infusió antiestrès, però tenen altres, que més endavant explicarem per què es recomanen especialment per a dormir.

Aliments, herbes i espècies per dormir

Com esmentat a dalt, el poder també marca nostre ritme de son. I és que hi ha aliments que ens excita, i altres que ajuden a relaxar-se i, per tant, poder descansar com sigui necessari.

Quins aliments es refereix, inclouen les següents:

  • Plàtan: rica en magnesi i, per tant, actuar com el millor relaxant muscular natural.
  • Les nous i ametlles: ser rica en triptòfan i magnesi.
  • Les cireres i maduixes: a més de ser lleuger i digestius, contenen, com les nous i ametlles, triptòfan.
  • Mel: que conté una quantitat significativa d’àcids grassos essencials omega 3, que ens ajuden a relaxar-se.

Però no només menjar, però també herbes i espècies:

  • Canyella: l’essència de canyella o fer infusió de canyella ajuda a relaxar les nostres ments i músculs.
  • Espígol: d’ajudar, tant en essència i en infusió, relaxar-vos completament.
  • Valeriana: Queens d’herbolaris per calmar nervis o l’estrès del dia i, per tant, ser més tranquil i així poder dormir.
  • Camamilla: una altra de les estrelles de la relaxació i provada per generacions durant segles.
  • Vervain: ajuden a combatre nerviosisme i redueix la tachycardias, ens condueix a un complet estat de relaxació.
  • Taronger: que sempre s’ha utilitzat per a resoldre trastorns del son medicina natural. Les flors contenen un oli amb propietats sedative potents, que us ajudarà a relaxar-se.

Aliments que no es recomana prendre abans d’anar a dormir:

  • Cafè
  • Te negre, vermell o verd (sí poden prendre tes, rooibos o te blanc, que conté molt poca proteïna)
  • Xocolata
  • Altres begudes amb cafeïna o estimulants com Coca-Cola, Red Bull, substàncies etc.

Aromes de te ajuda a dormir

Descartar, per tant, el te vermell, verd i negre de prendre alguna cosa abans d’anar a dormir, ja que nosaltres (com succeeix amb el cafè), excitar recomanem, com hem indicat anteriorment, prendre tes, rooibos o tes blancs. Manquen els dos primers de la cafeïna i l’últim, encara que sí conté alguna cosa, no tan la quantitat així que alteren el seu somni.

Si combinem aquests tres tipus de begudes, aliments, herbes i espècies que ens ajuden a relaxar-se, els productes més recomanables de la nostra botiga, com camamilla i infusió antiestrès, com hem esmentat al principi, seria el següent:

Dolços somnis!!!

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario