Te amb denominació d’origen gallec, Pontevedra

Es ciutat gallega de Ribadumia, Pontevedra, acull un d’ells botànic tresors més grans d’Europa dins el Pazo Quinteiro da Cruz, que compta amb set hectàrees de jardí, tres d’elles dedicada a la vinya i la resta, a més de 500 d’arbres i arbustos de cinc continents, a més, ells plantació més gran d’Europa de Camellia Sinensis, la planta del te.

Cultivo de té en Ribadumia, Pontevedra, Galicia
Imatge espectacular de la Pazo da Cruz, Ribadumia, Pontevedra (Galícia)

Nascuts entre vinyes i plantes, aprendre a estimar la natura, ja que un té raó, respectar i aprofitar tots els avantatges que ens proporciona amb tant de salut com per nostres moments de benestar i plaer, donant lloc a productes en què afecte i MIME són complet en cada gota

Aquest és el cas de la vins de Quinteiro Pazo Da Cruz de Ribadumia, Pontevedra. Una finca de set hectàrees de les quals tres estan dedicades a la vinya, que els vins Quintero Da Cruz i un dels primers cellers en obtenir la denominació d’origen Rias Baixas, un segell, que acredita la qualitat d’aquests vins es fan.

Però, mentre aquests vins són deliciosos i d’alta qualitat, avui, de les aromes de te, no vull enfocar-los, però en un altre gran tresor que inclou la Quinteiro Pazo da Cruz: la major col lecció de camèlies d’Europa, entre les quals és la Camelia Sinensis, és a dir, planta de te.

Flor de la Camelia Sinensis del Pazo Quinteiro da Cruz

i no és només el més gran d’Europa, però també de la col·lecció més antic. «Era el meu pare, que va començar aquesta col·lecció a la dècada de 1970 i són avui el meu germà i jo que que cultivar,» explica Beatriz Piñeiro llac, que, a més i també amb el seu germà, és responsable de l’organització interna i externa al Pazo, esdeveniments, així com l’elaboració de tes casolans orgànics i orgànics , que només pot provar si és més proper a la casa pairal citat.

premio Jardín botánico
Beatriz Piñeiro, dreta, recull el Premi de la Royal Botanic Gardens

A Manor, que aquest any 2014, ha rebut amics del botànic, premi concedit per la la societat d’amics de la Royal Botanic Gardens. Una cosa que no és gens sorprenent, tenint en compte que el mateix compte amb més de 500 espècies d’arbres i arbusts procedents dels cinc continents del món.

«Un treball que requereix molt esforç, especialment si tenim en compte que el meu germà i jo també practicar les nostres professions fora de la casa pairal – són metge i biòleg respectivament -, i això requereix que hem de passar temps fora del treball remunerat». Però ens apassiona el mateix. No és estrany considerant que s’han plantejat en aquest manor i nostre pare ens va donar amor per les plantes i s’elimina tot sobre ells.»

Te que consumeix gran
Confessa que ella sempre ha estat un gran bevedor de te i que Beatriz «, per tant, decidir, no només per cultivar la Camelia Sinensis i ampliar la col·lecció, sinó també, per produir te de la meva pròpia, així com altres productes que també pot ser extret d’aquesta planta, com per exemple, una línia de cosmètica. » «De la mateixa manera i en el que a la vinya es refereix, Pazo Quinteiro da Cruz, aplicar tècniques de enoterapia per a la salut i el benestar».

Uns productes i teràpies que són de gran qualitat, gràcies a la saviesa i aplicar l’experiència de les professions dels dos germans llac Piñeiro, metge i biòleg respectivament, com hem esmentat abans.

«Abans de posar a la venda en línia de productes pazo o el te que venem, sempre provem-ho i pensant sempre en salut i benestar.» Mai en la venda massiva. Que mai ha estat el nostre objectiu. És una cosa que ens agrada i ens agrada compartir amb persones que visiten la casa.»

Cultiu del te a Galícia

La planta del té verde recién recolectada

És cert que sempre parlem de te ve de la Xina, però això no és l’únic país on es cultiva, és cert que la plantació en el món de Camelia Sinensis i la producció de la tetera, més gran es produeix en aquest lloc, així com en països adjacents del continent asiàtic.

Però a Europa també és cultivat te, encara que és cert que les condicions temps ha d’acompanyar. Aquest és el cas de les Illes Açores, que gaudeix d’un clima humit, però temperat marítim, que afavoreix la plantació d’aquest tipus de planta. A la zona on es troba el Pazo da Cruz «tenen un clima molt similar a la d’ells Azores», per tant, pot tenir aquesta plantació tan extensa i que gaudeix de tanta qualitat.

Te verd i te aviat blanc
las tardes del tepel moment, si decideixen anar a Quinteiro Pazo Da Cruz, podràs demanar que et serveixen un deliciós tassa de te verd, amb l’esclat de segon i tercer de la planta del te. «El nostre és un te que té molt poca proteïna i que no és amarga. «A nivell personal, elaborar també un tipus de blanc de te, amb els primers brots de la planta i en un temps també serà a la nostra carta de tes».

Un desenvolupament que, conclou Beatriz, «han arribat fora d’Espanya a aprendre» i el resultat es pot gaudir de la millor manera, en l’anomenat, «te de la tarda, tindrà lloc a les 7 del matí, perquè si bé a Anglaterra és a les 5 del matí, als espanyols aquella hora és molt primerenca i hem tingut a les 19h».

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario