Camamilla, que gran aliat que no pot faltar a la casa

Manzanilla (1)

La camamilla és una de les plantes que, per prendre en infusió, es troba en qualsevol casa. Una cosa que no és gens sorprenent si tenim en compte que la mateixa ofereix una gran quantitat de beneficis dels éssers humans, com pocs ho poden fer tot, naturalment. Mentre que és cert que sempre és té associat per calmar els dolors d’estómac, les propietats curatives d’aquesta planta van molt més més enllà.

És precisament en els beneficis que ofereix la camamilla en què ens agradaria centrar-se en aquest correu avui que ens han titulat: «Camamilla, que gran aliat que no pot faltar a casa» i que estem convençuts que, al final de la lectura, ens donarà la raó. Comencem!

Origen i propietats de la camamilla

Pertanyent a la família de les margarides, és d’una perenne d’herba que creix a Europa i el nord d’Àsia. També conegut com la camamilla o pel seu nom científic, Matricaria Chamomilla, l’ús del mateix en qüestions relacionades amb la salut o la bellesa natural és generalitzada, no només en el nostre continent, sinó també a Amèrica i Àsia.

Tiges erectes, llargs (pot arribar a 60 centímetres), les flors de camamilla infusió es fan que es recullen des de la primavera fins el primer terç de l’estiu. Molt aromàtic, també serveixen per a olis essencials massatge o aromateràpia, amb la finalitat de calmar l’estrès acumulat de la persona que s’apliquen aquests tractaments naturals.

Entre alguns d’ells, components de més destacats de la camamilla, atacs esmentar-los següents: vitamina C, els flavonoides o alguns àcids de carboni que porten, entre altres virtuts, la conciliació del somni i la relaxació.

Beneficis medicinals de la camamilla

Mentre que la llista és extensa, m’agradaria citar alguns dels més importants:

  1. Redueix el nivell de colesterol: gràcies al turó (membre de la vitamina B), que ajuda a protegir el nostre fetge davant la possible acumulació de greix, eliminant-lo també de la sang.
  2. És digestives: gràcies a les seves propietats i sempre que ho prendre amb moderació, la camamilla que ajudarà a combatre els problemes de nàusees, vòmits (poden provocar-los o detenir-los, segons l’estat de salut de la persona), pèrdua de la gana, gas intestinal i combat el còlon irritable, oferint un efecte relaxant en aquesta zona del cos de la persona que es necessita.
    En aquest sentit, cal assenyalar que és molt bo posar fi a problemes en la gastritis, úlceres o còlics.
  3. Redueix el nivell d’estrès: ideal per a aquelles persones amb una gran càrrega de treball o càrrega emocional que les caigudes de ple en un estat d’ansietat. Tenint-lo regularment i moderadament, l’estrès es redueix de forma natural.
  4. Diabetis: camamilla redueix el nivell de sucre en la sang de persones que pateixen aquest tipus de malaltia.
  5. Dolors menstruals: ajuda a alleujar-los, afavorint el flux de la menstruació i evitant els dolors que s’associen, gràcies a l’augment de glicina, un múscul natural de relaxant. De la mateixa manera, combatre l’espasme va patir algunes dones amb síndrome premenstrual o la menstruació en si.
  6. La retenció de líquids: ja que actua com un diürètic suau i, per tant, contribueix a l’eliminació de toxines.
  7. Lluita contra els bacteris: de manera natural forma i, per tant, ens allunya dels refredats i la grip, si donem cada dia i amb moderació.
  8. Prevé el càncer de mama: ja que conté l’apigenina, aturar la propagació de cèl·lules canceroses en el nostre cos i evitant que es pot prolongar el seu temps de vida.
  9. Ajudar a adormir-se: per crisina, una substància química de la camamilla, que ens ajudarà a dormir.
  10. Actua com un ull natural gotes: gràcies al seu antiinflamatori i antisèptic, components que reduir com eyestrain, mussols o conjuntivitis ull problemes.
  11. Esbandida bucal: si utilitzar-lo d’aquesta manera, protegeras la boca de bacteris possibles, càries i curar ferides, si ho tenien.
  12. Conjunt de mals de cap disminueix: com ara ciàtica, reumatisme o artritis.

Beneficis de la camamilla per la bellesa

Tant de la nostra pell, el nostre cabell. De fet, la camamilla s’utilitza en nombrosos cremes naturals, casolanes o de laboratori, ja que ajuda a eliminar les impureses i cèl·lules morts, donant un aspecte més net i natural a la nostra pell. Alguns formigó d’aplicacions de la camamilla són les següents:

-Reduir els cereals: si apliquem una compresa amarat de camamilla, infusió refredat prèviament, i durant quinze minuts, podràs veure com millora l’aparença del teu rostre. Repetir aquesta acció durant uns quants dies i l’efecte serà més gran. Quan et sents calor o enrogiment, millor consultar el seu dermatòleg.

-Amagar les ulleres: si apliquem una bosseta de te de camamilla en una cara de cansat i les ulleres, s’adonarà que la mateixa inflamació es redueix considerablement.

-Fongs en mans i peus: és el millor tractament natural que pot realitzar si fongs tenen que venir a aquestes zones del cos. Per això has de posar la zona afectada en un cub en la qual hem afegit una infusió de camamilla (haurà de calcular la proporció basat en la quantitat d’aigua) i afegir un raig de llimona. D’aquesta manera, els fongs es assecar i desapareixen.

-Alleugerir el cabell: els per què molts xampús veiem que estan fetes amb extracte de la planta de camamilla. A més, es deixarà amb una molt agradable olor al cabell.

Qualitat de camamilla en aromes de te

Una planta tan quotidiana i amb moltes propietats no podia faltar a la nostra botiga en línia. Per aconseguir-ho, només té que introduir en aquest enllaç i en un termini de 24 / 48 hores màxims (Península i Balears) tindrà el seu ordre de camamilla natural i a granel a casa. Si ho prefereix, també tenim camamilla en caixa 20 piràmides, que nosaltres mateixos produïm artesanal.

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario