Varius: consells per alleujar-los

¿Varices- Toma tés e infusiones naturales para combatirlas

Per herència, després d’un embaràs, o per la mala circulació, en general, les varius són part de les cames d’homes i dones. De fet, com s’explica a la web de l’ Associació Espanyola de Vascular d’Infermeria i ferides, 35% de la població activa pateixen de varius. Un percentatge que augmenta fins al 60%, després de la jubilació.

Avui ens centrarem en com eliminar-les o reduir-los, però prèviament, explicarà com es formen, les causes que s’originen i de diversos remeis naturals per reduir-los.

Com funciona el nostre sistema circulatori?
La sang circula per les artèries i venes. Mentre els primers porten sang des del cor a totes les parts del nostre cos, les venes s’encarreguen per tornar-lo al centre gràcies a les vàlvules que tenim dins i prevenció de la sang de tornada. «Però quan les vàlvules no complir adequadament la seva funció, evitar que aquest sistema de bombament de treball». Llavors les venes no pot complir la seva missió i la sang es va acumulant en ells, dilatació-los i retornar-los tortuós. Això és el que veiem a l’exterior. «Això és la vena», segons explica el doctor Alejandro Sierra Martínez, cap de Flebologia de la Clínica Universitària de Navarra.

Les varius són la més comuna malaltia vascular. Afecten entre 20 i 30 per cent de la població adulta i la seva prevalença augmenta amb l’envelliment. De fet, des dels anys 50 gairebé la meitat de la població té un grau o un altre d’insuficiència venosa. Normalment apareixen a les cames, però també es pot formar en altres parts del cos, com l’esòfag, la regió anal o els testicles. Per sexe, la seva incidència és més freqüent en dones que en homes – fins a cinc vegades més – a causa de factors hormonals de dones. Un d’ells és el desequilibri hormonal de la menopausa, que afecta la circulació negativament i provoca l’aparició de varius grans. També, durant l’embaràs venes pateixen la influència de tres factors que actuen negativament en la seva integritat: l’hormona augmentar, la compressió de l’úter en les venes i augment de pes.

Símptomes i assessorament
Els més comuns són pesadesa de cames, inflor, dolor i rampes. Per alleujar aquests símptomes, experts recomanen una sèrie de mesures, com ara: aplicar fred dutxes a les cames, estirar-se i elevar les cames després de llargs períodes d’assegut o de peu i per anar a dormir, evitar dempeus durant molt de temps; ús de mitges de compressió, evitar l’exposició al sol durant llargues hores, mentint i sense moure’s, evitar el sobrepès l’obesitat i el sedentarisme; no fan massa tancament ajustada roba i sabates adequades, evitant tant l’avió caça i sabates de taló alt; entre d’altres.

D’altra banda, drenatge substàncies naturals poden ajudar a millorar la circulació i alleugerir els símptomes de cames cansades o inflats. Hi ha nombroses plantes, fruites o espècies molt beneficioses per a reduir les molèsties que causen les varius. Per descomptat, d’aromes de te sempre recomanem la consulta abans de l’especialista si és el cas, abans de prendre algunes mesures que poden afectar la nostra salut. Aquí hi ha les següents plantes que ajudarà a reduir el malestar:

  • Cua: té un efecte relaxant i inflamatòries, aquesta planta pot alleujar les molèsties sofertes per persones amb varius després de diverses hores sense poder dormir. També podria ser una planta medicinal depuratiu, és molt eficaç retenció de líquids. Proveu nostre cua de cavall, una bona versió en infusió.
  • Menta PONIOL menta: els que associat a l’efecte astringent i antiinflamatòria, així com ajudar a millorar la circulació sanguínia. Menta PONIOL menta infusió li proporcionarà, a més, una agradable sensació de benestar en el tracte digestiu, millora els processos digestius i actua contra la flatulència.
  • Calèndula: millora la Calèndula tonificar les venes i els fa menys susceptibles a la degeneració a causa del pas del temps. És anti-inflamatòria, reparar els teixits danyats i redueix la inflamació.  En aquest cas, recomanem nostres te Pai Mu Tan blanc o Rooibos Carib Eco, que també conté peces de maduixa i de mango, que combina perfectament la dolçor amb el toc àcid d’aquestes fruites respectivament.  Una altra opció que proposem és el te verd i blanc sorbet de maduixa, que té els ingredients que millorar els dolors musculars i circulació. També, els fruits i els dos tipus de treballadors tes es converteix en una gran font de salut.
  • L’Aloe Vera: Millora la salut cardiovascular, oxigena la sang de les venes i regula la hipertensió arterial, millorar la circulació de la sang, cosa que també està associada amb iogurt, ingredient que està inclòs en el nostre te verd Àloe Vera. També conté pinya-ric en bromelina, que evita la formació de coàguls de sang-. Vostè pot també gaudir dels múltiples beneficis que l’Aloe Vera salut i bellesa, en general.

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario