Te Rooibos, un passeig per Àfrica

TÉ ROOIBOS (1)

Coneix com te vermell africà i el te de la moda per moltes raons, principalment pels seus grans beneficis per a la salut i que no contenen theine. És el Rooibos i procedeix de l’arbust que porta el seu nom, originaris d’Àfrica i que significa «Arbust vermell». La planta de rooibos és cultiven a la Western Cape, Sud-àfrica i generalment es barreja amb la llet i el sucre. En aquesta regió amb altes temperatures és necessari molta hidratació i aportació de vitamines per a sobreviure, així que el rooibos és l’ideal per recuperar abans d’aquesta beguda climatologia.

Quins són els usos de rooibos són les seves fulles. Les fulles de l’arbre es deixen al sol s’oxida i aquest procés oxidatiu és que dóna la planta el sabor i el característic color «vermell» d’aquesta beguda. Sabor lleugerament dolç i molt agradable, que recorda el sabor de les nous.

Fora d’Àfrica, és aquesta beguda ha donat ha de saber el metge i botànic Nortier, la primera persona que es dedica a l’estudi d’aquesta beguda amb profunditat i, actualment, són molts els articles publicats en la literatura científica sobre les propietats i beneficis que té el rooibos per a la salut.

Propietats del rooibos

Entre ells, són els següents:

  • Digestiu: millorar la majoria de problemes gastrointestinals. Té efectes molt beneficiosos per a la diarrea, restrenyiment, gastritis, dolors d’estómac, vòmits o nàusees.
  • D’aprimament: és ideal per a dietes per perdre pes. Ajuda a equilibrar els nivells de potassi i sodi, impedint la retenció de líquids.
  • Dents sanes: seu contingut en calci i sobretot fluor fan del rooibos una planta ideal per a la salut oral. També és antisèptic i anti-microbiana, ideal per la boca, en general i per tractar úlceres de boca o mal de coll.
  • Antioxidant efecte: seva aportació de nutrients com la vitamina C, ajuda a combatre els radicals lliures que són els principals responsables del procés d’envelliment, de l’estrès i de moltes malalties. De fet, molts productes cosmètics integrar-lo ja en els seus tractaments anti-arrugues per rejovenir la pell.
  • Proporciona minerals perquè el nostre cos: ideal en els casos de mancances nutricionals o com a complement de la dieta del nen. També és perfecta com beguda després de fer esport per reposar els minerals eliminades durant l’exercici.
  • Sense cafeïna: seva concentració d’alcaloides és molt inferior a la d’altres infusions, tant en cafeïna com la cafeïna. En aquest sentit, és molt saludable, ja no intervé en l’augment de la pressió arterial o nerviosisme. A més, la concentració de tanins és realment baixa. Aquestes molècules són les que produeixen interaccions amb ferro i dificultar la seva absorció més durant la digestió.
  • Còlic infantil: per les seves propietats antiespasmòdic, ha demostrat ser útil per alleujar el còlic habitual.

Aquest te es pot combinar amb una multitud de fruites i plantes per preparar els deliciosos tés i aprofitar totes les propietats. Li escriu una selecció del rooibos elaborats amb ingredients diferents, donant lloc a combinacions molt suggerents. Triar la seva combinació preferida i començar a gaudir de tots els beneficis del te rooibos!

  • Rooibos Sahel: efectuades en pell de taronja, aranja, magrana, pastanaga i càrtam, és per excel·lència d’aromes del te rooibos de cítrics. Una beguda molt digestiu i que estan associats amb moltes propietats saludables, com ara la reforçar el sistema respiratori o protegir contra els refredats i la grip.
  • Rooibos bosc encantat: agradable, relaxant, amb un toc d’acidesa i dolçor. Una infusió de propietats saludables i gran font de vitamina C, D i E, afegint diferents ingredients que ha estat elaborat.
  • Rooibos delícies de xocolata: aquesta infusió ajudarà a afrontar el dia amb alegria i vostè pot concentrar-se en totes les tasques que cal realitzar, gràcies als xips de xocolata, d’alt contingut en fòsfor i magnesi.
  • Rooibos brisa del Carib: una combinació de pinya, papaia, peces de mango, raspat de coco, roses, flors de peces de flors, gessamí, gira-sol i blat de moro de vainilla. Molt diürètic i vénen grans persones que volen perdre pes, així com els que fan esport.
  • Rooibos coco: coco, ingredient, és un fruit que porta moltes vitamines i minerals al nostre cos, a més de hidratar-nos i refrescar-nos.

I hem acabat la nostra llista amb una beguda que no podia faltar, ja que és una de les infusions que provar-ho i enganxat. És el te negre africà somriure, acuradament elaborat, amb coco, plàtan i caramel trossos. Infinits sensacions de plaer en cada GLOP, prova-ho?

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario