La tradició de te a Taiwan

Va ser en 1700 quan va començar a conrear aquesta herba en aquest país i el Comtat de Nantou (Taiwan) especialitzada en la producció de varietat de cha oolong, ser conegut al segle XIX com Formosa Oolong. Degustar el sabor d’aquesta especialitat reconeguda, no cal viatjar a Àsia, ja que a la nostra botiga en línia pot trobar l’últim en dues variants de prestigiós: fermentació del te Oolong Formosa Semi i Formosa Oolong te Fancy.

Característiques i varietats de te a Taiwan

La cultura de te és molt important en aquesta illa i moltes plantacions d’aquest tipus que s’estén per tot el país. Llavors, anem a esmentar algunes varietats d’aquesta planta i les seves característiques.

  • Te de te oolong: és, sens dubte, la varietat més coneguda de Taiwan arreu del món. És un fermentat entre te verd i negre. Normalment va acompanyada de dolços locals. Dins aquest tipus hi ha diferents varietats com el Shan Olong Ghao (alta muntanya) o Luku Tun Ting. La zona d’alta muntanya, aromes de te tenen la varietat Taiwan Oolong papallona , el color de coure li fa especial davant d’altres. Té un sabor agradable, amb un toc de sabor afruitat i vainilla. Hi ha diversos beneficis que ofereixen el te Oolong com estan a combatre el colesterol, controlar els nivells de sucre en la sang i com altres espècies d’aquesta planta ajudar salut digestiva.
  • Te verd : aquesta variant junt amb el damunt esmentat, són la cultura més important d’aquesta zona del món. Dins d’aquesta, cal destacar la tetera flors o Bi Lo Chuan. La característica principal és tenir una considerable aportació d’antioxidants per portar-lo. Hi ha molts beneficis, entre ells, que ajudin a combatre problemes d’estómac i afavoreix la digestió.
  • Te de bombolla : és la forma de la nostra beguda d’elecció d’una manera «modern». És un refresc que es beu fred, fet amb te verd amb llet batut, al qual s’afegeixen algunes pilotes tapioca. És el concepte actual d’aquesta beguda, en lloc de la tradicional taiwanesos.

Tradició de servir el te en Taiwann

Igual que la Xina, en aquesta illa, costum de servir el te que segueix normes estrictes. A Taiwan en aquesta època es coneix com Wu-Wocerimònia. És una tradició en la qual es dóna molta importància a fer i servir el te. Això ha de seguir uns quants passos i estàndards concrets i adequats. És un acte que va fer gent de tots els sectors. Té una connotació espiritual i és un signe de respecte, amor i benvinguda.

Passos de la cerimònia:

  1. Seleccioneu un bon te, sense additius.
  2. Posa aigua a bullir i afegir les fulles en un got d’aigua (que és posar un gram per cada 5 persones).
  3. Quan és l’aigua bullint, abocar en el te, però no serveix, però deixeu reposar per tal que les fulles cauen seu sabor i olor.
  4. Minuts més tard que es serveix a cada persona en un got petit i es deixa reposar per uns instants. Finalment, després d’aquest temps es pot degustar aquesta beguda.

Moltes són les peculiaritats d’aquesta illa asiàtica i la seva relació estreta amb te. Amb el pas del temps s’han introduïts noves formes d’aquesta beguda. No obstant això, la manera tradicional de beure-lo i servir-lo continua tenen una gran importància.

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario