Fonoll, un gran aliat de la salut

El hinojo, un gran aliado de nuestra salud

Saps què, perquè la seva propietat per reduir la gana, el fonoll es va utilitzar per soldats en temps de la batalla i pels monjos de suportar dejuni? Banda, les referències naturalesa proporciona una gran quantitat de plantes que utilitzem per a la salut, i un d’ells és el fonoll, que presentem a continuació.

En més d’una ocasió ens han dit que vostè és una d’aquelles plantes que hauria de ser en totes les cuines per les seves múltiples propietats beneficioses de salut. I és que que el fonoll s’ha utilitzat des de temps immemorials per tractar diverses malalties. Principalment utilitza per problemes digestius, però té altres propietats interessants, com ara regulant els nivells de colesterol i la hipertensió arterial, alleujar la tos, prevenir el desenvolupament de l’artritis, depressió o l’ansietat, reduir la inflamació de les genives o lluitar contra el mal alè.

Hi ha moltes maneres de consumir-lo, ja que totes les parts de la planta són comestibles, des de la bombeta per les seves fulles. Sembla ser que van ser els romans que van començar a utilitzar-lo com a aliment; amb les seves llavors es aromatitzat les salses de carn i cru consumit brots frescos.

Avui és un ingredient comú en la cuina mediterrània i receptes que es poden preparar hi ha plats com amanides, en una escalivada, bullit, o com un plat de carn i peix.

Una altra manera molt útil de gaudir tots els beneficis de fonoll està impregnada. És precisament una planta àmpliament utilitzat en nostres infusions per la seva potencialitat enorme, que juntament amb altres espècies i fulles, ens proporciona un ampli ventall de possibilitats d’aromàtiques, nutritives i medicinals.

Propietats de fonoll

  • Digestió: en la composició del fonoll és abundant un oli eteri, anethole, que, tot i que es distribueix per tota la planta, se centra principalment en les llavors. S’acredita aquesta substància amb unaacció digestives i carminatives de fonoll. Així i gràcies al seu alt contingut de fibra, és apropiat per a millorar el procés de la digestió i la salut de l’estómac. Està indicada per tractar l’acidesa, l’estat de empacho, la indigestió, la inflamació de la panxa i l’excés de gasos. Tractar d’infusió de fonoll i aviat veurà la millora quan es tracta de la digestió.  També podeu provar amb infusió de Rooibos Digestiv, ideal per a facilitar la digestió, o Zen el Rooibos verd, que també conté anís, beneficiós per a la salut gastrointestinal, calmar els dolors d’estómac causades pels menjars pesats o rampes, com còlics intestinals o excessiva flatulència.
  • Antitussive: Fonoll també s’utilitza per alleujar els problemes respiratoris, com la tos, asma i bronquitis, com que és un natural antiespasmòdic i fa els bronquis per relaxar-se. Si li han carregat al pit, la antitussive i expectorant i propietats, fonoll es tos per disminuir i que els pulmons es anar obrint poc a poc, així, si tirs de 2 a 3 tasses per dia d’aquesta beguda natural pot millorar molt en pocs dies. També, el secret d’infusió de temps ecològica els continguts a més de fonoll, menta, que ajudarà a combatre’ls processos catarrhal, dolor de gola o moc.
  • Calma: com la revetlla, Linden o camamilla, fonoll és una planta amb un suau efecte. Si necessita relaxar-te, la barreja de canyella, regalèssia, gingebre, fonoll, closca de taronja i el cardamom de la antiestrès infusió ajudarà a calmar- i recobrar totes aquelles forces que perd el seu cos a una situació d’estrès. A més, el fonoll també té un alt contingut en calci, ferro, manganès, magnesi, potassi, vitamina C i B3 i fitoquímics que proporcionen una forta dosi d’ antioxidants; la barreja de tots aquests minerals, vitamines i antioxidants enfortir el sistema immunitari i li proporcionarà una millor salut en general.
  • Antibacterià: gràcies a les seves propietats antibacterianes, és molt eficaç per combatre mal alè, gingivitis, bacteris i paràsits intestinals o infeccions. Infusió d’Athena ecològica, fet del te muntanya grega, us deixarà un gust excel·lent, reduint l’halitosi.
  • Diürètics: si teniu problemes de retenció de líquids, pot prendre infusions que contenen fonoll per desfer d’ella, com la infusió d’herbes ecològiques d’encanteri, amb propietats diürètiques.
  • Hipertensió: fonoll i les seves propietats de beneficis en el sistema cardíaques són abundants, ajudant a millorar la pressió i reduir la hipertensió.
  • Inflamació: altres recomanacions que està feta de fonoll, és el seu ús contra les inflamacions dels ulls o dels problemes comuns com conjuntivitis o la blefaritis, perquè les seves propietats són excel lents per al tractament d’aquests trastorns d’ull. Un remei per relaxar els ulls i prevenir l’enrogiment causat per la conjuntivitis és aplicar el fonoll en Bossa infusió ulls tancats, deu minuts aproximadament.

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

2 comentarios en «Fonoll, un gran aliat de la salut»

Deja un comentario