Cistitis, com prevenir-lo de forma natural

FRENCH

Necessiten urgents i micció freqüent, picor, dolor durant el coit, són alguns dels símptomes de la cistitis, una infecció de la bufeta que pot ser molt molest i dolorós.

La cistitis és el terme mèdic que fa referència a la inflamació de la bufeta. Més del temps, la inflamació és causada per una infecció bacteriana, destacant fora entre totes el bacil intestinal, Escherichia coli. És d’un microorganisme propi de l’aparell digestiu aparell que, per la pròpia mecànica del procés gàstric, pot acabar nius al final de l’intestí gruixut i, en conseqüència, en les proximitats de la recta. La proximitat entre l’any i els mecanismes d’intèrpret i urinari femení és precisament que afavoreix el traspàs de bacteris a la vagina i la uretra en dones.

Un dels principals factors que influeixen en la major prevalença de cistitis entre les dones i especialment entre els joves entre vint i trenta anys, és precisament aquest fet anatòmic – la curta durada de la uretra femenina – la més exposada per ser més actiu sexualment. Segons el centre d’informació de la cistitis, el 37% d’ells dones pateix almenys un episodi durant la seva vida.

En l’home-les cistitis són més freqüents durant els primers anys de vida, associats a la possible existència d’anomalies en el tracte urinari i d’ells per l’augment, aquesta època, del desenvolupament de pròstata patologies a partir de 50 anys.

Una infecció de la bufeta pot ser molest i dolorós, i pot esdevenir un problema de salut greu si es propaga als ronyons, així que si vostè pensa que té símptomes de la cistitis, recomanem anar al metge tan aviat com sigui possible. Aquests símptomes són les següents:

Necessitat urgent i freqüent orina; dolor i ardor durant la micció i sexuals; enrogiment de la vulva i pruïja vaginal; color de l’orina tèrbola o anormal; aparició de sang en l’orina; febre i calfreds; vòmits i nàusees i dolor en el costat o darrere (infecció renal indica).

Tractament natural

El tractament habitual per a la cistitis bacterianes són antibiòtics, tot i que seguim una sèrie de directrius i mesures preventives per evitar infeccions de la bufeta, així com per tractar-lo amb remeis casolans.

  • Molts líquids: al primer signe o símptoma d’infecció és necessari beure aigua, preferentment de mineralització feble, com a mínim 6-8 ulleres de un dia. Així es limpiarás la bufeta.
  • No esperar massa per anar al bany quan senten la necessitat d’orinar. Vostè no ha de mantenir les ganes d’orinar, ja que promou la proliferació de microbis i infeccions com a resultat. A més, orinar després de cada coit per eliminar possibles agents infecciosos.
  • Utilitzar cremes lubrificants durant les relacions sexuals: la irritació vaginal postcoital és una causa molt freqüent de la infecció a la bufeta; l’ús de lubrificants és una manera eficaç per evitar la fricció i, per tant, possibles infeccions.
  • Es recomana precaució amb alguns preservatius, cremes espermicides o diafragma, ja que no es recomanen per a persones que són propenses a patir infeccions del tracte urinari.
  • Netejar d’endavant cap enrere després de la evacuació intestinal: impedeix bacteris en la regió anal s’estén a la vagina i la uretra.
  • Ser molt curós amb la higiene personal: no utilitzar desodorants o sabons vaginals, així com també per evitar dutxes prolongats i molt calents.
  • Evitar freqüent DOUCHING. Especialistes aconsellen contra ells perquè una entrada directa d’aigua a la zona no implica una millor neteja i pot resultar en un canvi en el pH de les parets vaginals, que facilita el creixement de bacteris.
  • Moure la rentadora després de cada bany i evitar el fred a la zona vaginal.
  • Dutxar-se, millor que el bany. Això en general, de cada dia. La raó és que l’aigua de la dutxa flueix de constant de forma tan arrossegant els bacteris possibles de la banyera.
  • Evitar begudes alcohòliques: és un producte irritant per l’aparell urinari, així si vostè té cistitis sovint o pateixen, és millor que no consumeixen alcohol.
  • Cranberry prendre sucs fets a acidificar l’orina, que afavoreix l’eliminació dels gèrmens. A més, nabius tenen un altre efecte positiu: van dificultar l’adhesió de bacteris a la paret de la bufeta i, per tant, ajuda a prevenir les infeccions.  També, segons les dades que hem trobat a les biblioteques de Medicina, aquest ingredient s’ha utilitzat al llarg de la història enfront de diferents tipus de tractament natural de la infecció del tracte urinari.

A més de nabiu, ordi, julivert, rave i espinacs tenen propietats curatives per a les infeccions del tracte urinari i convertir-se en una excel lent opció com a remei casolà per alleujar els símptomes de la cistitis.

Tes i infusions contra cistitis

Nostre fruites verd verd vermell closca de taronja, nabius, maduixes, gerds, groselles negres i natural aroma, a rodanxes, gingebre pot ajudar a tenir cura de la cistitis.

Una altra opció és el te verd amb wakame d’algues, una alga que també recomana a les dones durant la menopausa o alteració ronyons o bufeta, com ara la cistitis, de ser molt diürètic en la medicina xinesa.

També podeu provar amb el te verd ecològic el Carpe Diem, gràcies a minerals i vitamines que proporcionen diferents ingredients que s’ha elaborat aquesta infusió, com nabius, com hem vist, tradicionalment utilitzat per curar la cistitis o infeccions relacionades amb el sistema urinaris.

D’altra banda, la cua de cavall és una de les plantes més diürètics que es coneixen. Micció freqüent ajudarà a matar qualsevol gèrmens.

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario