Beneficis del te verd per a la memòria

Té verde y memoria

Segons un antic proverbi xinès, «és millor anar tres dies sense menjar, sense te«. I és que aquesta beguda té innombrables beneficis per al nostre cos i en particular, el cervell i la memòria, com ho demostra en nombrosos estudis científics publicats.

Un estudi espanyol publicat recentment va mostrar, per primera vegada, que un compost actualment en te verd podria ajudar a millorar el talent en persones amb síndrome de Down.

Fins fa poc es considera que la síndrome d’avall, causada per una còpia addicional d’aquells gens que habiten en el cromosoma 21, no ha pogut modificar els. No obstant això, com han demostrat científica de l’Institut Hospital del mar (IMIM) i el centre de Regulació Genòmica (CRG), ambdós a Barcelona, que la declaració és en qüestió gràcies a ells resultats d’un assaig en fase 2 amb 84 persones amb síndrome de Down que és només de publicar a la revista ‘Neurologia de Lancet‘. Segons els autors del descobriment, «la clau és en la gallate de Epigallocatechin, dels polifenols presents en el te verd, combinat amb un programa d’estimulació cognitiva ha mostrat millores en funcions executives, la presa de decisions i la seva plasticitat.»

També l’estudi publicat a la publicació de Psiquiatria biològica Mostra els increïbles beneficis del te verd en el cervell, concretament els polifenols te són protectors sobre les cèl·lules cerebrals i tenir agents de «neuroprotector», de manera que tenim cura contra les malalties neurodegeneratives com el Parkinson i l’Alzheimer.

Al mateix temps, hi ha estudis que demostren que el te verd ajuda a millorar la capacitat de memòria, que és interessant per a joves estudiants o al llarg de la seva vida professional a la feina.

En aquest sentit, un nou estudi per professorat Christoph Beglinger i Stefan Borgwardt , de la Universitat de Basilea, a Suïssa i publicat a la revista acadèmica Psicofarmacologia, evidència que aquesta beguda millora les funcions cognitives, especialment la memòria de treball. El descobriment suggereix implicacions prometedors en el tractament de trastorns psiquiàtrics i cognitius i la demència deteriorament.

Els experts troben que extracte de te verd augmenta la connectivitat cerebral efectiva, és a dir, causal influència que exerceix una zona del cervell de l’altra, que al seu torn provoca una millora en el rendiment cognitiu. Durant l’estudi, els subjectes havien significativament millors resultats en memòria de treball extreure tasques després de prendre el te verd.

La memòria de treball és la memòria a curt termini, que relacionats amb l’emmagatzematge temporal de la mateixa informació que ens permet per exemple recordar durant alguns moments, sense necessitat de prendre nota, telèfon número que ens acaba de dir.

Hi ha a més el verd, te nombroses plantes que ens poden ajudar a millorar la nostra memòria i concentració, present en molts dels nostres tes i infusions:

  • Ginseng: conté components estimulant i vasodilatador, també millora la circulació sanguínia, mantenint net i dilatat capil·lars. És perfecte millorar el nostre enfocament en tasques, que ens manté amb energia i prou atenció per ser eficaç. La passió de te verd Ginseng és particularment indicada, ja esmentat, per moments de fatiga, sinó també l’estrès, ansietat, insomni, a combatre anèmia i també és bo per als estudiants en època d’exàmens, ja que augmenta la capacitat de concentració. Verd Sencha orgànica va caracteritza també per ésser estimulant, sent especialment indicats per a millorar la memòria i concentració en períodes de grans càrregues de treball o estudis.
  • Te vermell Pu Erh cirera és ideal per ben despertar al matí i ser capaç de realitzar les tasques que vol actuar durant el dia, permetent que se centren en el mateix i, per tant, també és bo per als estudiants durant exàmens o les professions requereixen una alta concentració de persones.
  • Ginger: seus components nutricionals, especialment una gran presència d’antioxidants, pot estimular el sistema immunològic i proporcionar al cos una bona càrrega d’energia, que és un dels principals ingredients estar correctament centrada. Closques de verd orgànica gingebre amb taronja, flors de la Calèndula i aromes naturals de llimona es el seu millor aliat.
  • Melisa: aquesta herba posseeix grans propietats per estimular la concentració i la memòria. A més, és ideal per a resoldre els Estats d’estrès, que acostuma a ser la culpable que no ens pot concentrar. Relaxant i suau, dolços somnis infusió es calma en Estats d’estrès i ansietat que, en nombroses ocasions, causen l’insomni i la manca de son, que és el que homes i dones han de ser capaços de pagar en la nostra vida quotidiana.

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario