Aromes d’aquests instal·lacions especials a la cerimònia del te del xef japonès, Yui Ishizuka

La chef nipona, Yui Ishizuka, quedó encantada con el té Oolong lima-limón y el té blanco Pai Mu Tan cherry de Aromas de Té
-Xef japonès, Yui Ishizuka, estava encantat amb el te oolong lima-llimona i el te blanc Pai Mu Tan cirera d’aromes de te

Aromes de te, no només com vam gaudir de preparació tradicionals i noves varietats de te, però també aprofundir en l’origen, cultura i significat, sempre que l’ocasió permet. És per aquesta raó que nosaltres no podria passar l’oportunitat d’entrevistar un xef japonès, provinent d’una família en la qual, durant 270 anys, els seus membres han estat mestres i practicants de la cerimònia del te, així com destacats xefs de la cuina tradicional japonesa amb una reputació fa anys va creuar fronteres i, avui, és una de les més admirades del món per la seva varietat , sabors i per això saludable que és.

Així quan ens assabentem que el xef Yui Ishizuka visitat nostre país amb motiu del III Fòrum Hondarribia patrimoni, organitzat per l’Ajuntament de la localitat guipuscoana esmentat, al costat de la Associació sense ànim de lucre Fundació la plaça d’armes, no pensem ens dues vegades i demanar una entrevista amb aquest mestre de la cerimònia del te, que hem assistit a amablement amb el gran honor de ser convidat a una cerimònia del te fet únicament i exclusivament per a nosaltres.

Sense dubte, una experiència única i veritablement enriquidora que poguéssim saber tot allò relacionat amb la cerimònia del te, les seves peculiaritats, els passos a seguir i després d’això, hem vist com a mestre d’aquesta disciplina degustació dues varietats de te aromes de te, que es va sorprendre gratament.

Tot això volem parlar amb vostè en aquesta nova entrada del bloc, no només per la paraula, però també amb una extensa galeria de fotos, un testimoni d’aquesta important cita. Comencem!

YUI Ishizuka, destacat xef japonès

Yui Ishizuka

Vestida amb un kimono blau i perfectament preparat, el xef Yui Ishizuka ens van rebre a l’Hotel Jaizkibel de Hondarribia, on passin aquests dies, a participar en el III Fòrum d’Hondarribia de Patrimonios, en el qual el protagonista d’aquesta edició ha estat la cuina japonesa.

Juntament amb aquest xef excepcional han arribat des de Tsuruoka (una ciutat bonica situada a la província de Yamagata, a l’est de Japó, japonès) el seu pare, cuiner i mestre de la cerimònia del te, Ryo Ishizuka, així com el també Cook, Shin Otaki.

YUI s’executa, juntament amb el seu pare, un restaurant que té 270 anys d’edat (que és part de la setena generació) i que es dediquen exclusivament a desenvolupar la cuina tradicional japonesa. Aquest restaurant, situat a Tsuruoka, han passat des de senyors feudals, una vegada, líders destacats i personalitats d’avui. Així, podem atendre Yui, ha estat un privilegi.

Al restaurant, Yui s’encarrega d’ajudar el seu pare a la cuina, saludar de clients i realitzar la cerimònia del te, en ocasions especials. Una cerimònia que, com ens explica xef propi «és engloba dins d’ells ritual de l’alta cuina japonesa i només es realitza en moments punt de l’any u vegades especial com pot ser el començament d’un nou any, l’arribada de la primavera o per rebre als convidats especials, entre d’altres circumstàncies».

La cerimònia del te al Japó

Molt amable i col·laboratiu, Yui ens dóna la primera sorpresa del dia: una cerimònia del te només per a nosaltres! un gran honor! És temps es prepara per portar-lo a fora, observa amb admiració com col·locats cada un d’ells estris que, llavors, a emprar en l’acte de la tetera i que, de fet, vostè també pot trobar en aromes de te: un bol de ceràmica, un chazaku (cullera mesurar per matcha), un chasen (batedor), així com una caixa de nacre en que és va ser la te verd matcha i una safata elaborada en el mateix material. A aquests estris, afegir alguns dolç típic de la cerimònia del te al Japó: ells Katen, una espècie de dolç de gelatina, que és ofertes juntament amb el te en temps de primavera o estiu.

I és que una de les coses que vam descobrir ahir, és que la cerimònia del te al Japó varia en certs aspectes segons l’hora de l’any, en particular, quins estris i dolç. Per exemple, ahir i ja són prop de la primavera, el bol que emprada per preparar el matcha tenia un color vermell, fent referència al color de la cirera que aviat floreix i que és un dels símbols de la cultura japonesa. Un símbol que també es reflecteix en el quadre que conté el matcha i també el color de les fruites (magrana en aquest cas) que ens va oferir al costat de la dolça.

A continuació i a través d’una galeria de fotos, li mostrarà tots els passos de la cerimònia del te:

Va ser una de les coses que ens va cridar l’atenció que, abans d’entregar ens el bol així podem prendre te, Yui engegat dues vegades el bol en una direcció determinada, així que va demanar el traductor, Yune Yamaguchi què era el seu significat i la Yui va explicar que «bol té dibuixos, que quan vaig preparar el te busca ehacia meu» «, però quan li dono els convidats i de respecte per a ells, els dibuixos, la referència que tinc, en particular, hauríem d’encarar cap a ells».

Varietats d’aromes de degustació de té

Després de la cerimònia, Yui estava parlant-nos de la importància que te al Japó. «És part de la cuina tradicional japonesa i tots els nostres dies. Vam beure diverses vegades al dia, com vostè pot prendre cafè. Per esmorzar, dinar o sopar, etc. Normalment, els tes que més fem servir són els que són aromàtiques i pur, com per exemple, te negre de Earl Grey o, en les dates que estem, una cosa tinc cirera«.»

Per la seva banda, Yui afegit que te verd matcha només s’utilitza per a la cerimònia del te i és una de les tes ara prendre també molt la te Oolong. «És veritat que ve de la Xina i hi agafen pel seu poder digestiu, sabor i aroma, i per tant també donem al Japó», diu.

Així, prenent avantatge d’aquesta frase i l’anterior, ofereixen gust dos dels nostres tes: la n te Oolong lima-aspre i el blanc de te Pai Mu tan cirerer.

Veure primer, llavors olor i finalment Qatar. «Oolong te l’amor! Jo no havia tastat amb toc de llimona i és deliciós. Suau i fresc. Perfecte per a qualsevol moment del dia! «, diu somrient Yui». Després es passa a te gust blanc, aromes, estimar-lo perquè ella estima les cireres. «Em recorda una mica els dolços-los, però sense ser embafador.» El seu aroma és molt agradable i el seu sabor suau i alguna cosa dolça. Vaig a seguir prenent! «, conclou.

No podríem estar més satisfets! Si ella, gran coneixedor de tes qualitat ens ha donat el vistiplau, és que estem fent molt bé. Què és un honor! Així… continuarà treballant per conservar la qualitat i seguir entusiasta, no només al públic japonès, però a tots vostès!

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario