Aprendre a tastar te pas a pas

Cómo catar el té paso a pasoPer a alguns pot semblar un insignificants, però la veritat és que te és un art i com a tal, també degustació mereix ésser esmentat i tractats com una cosa excepcional i únic que permet no només incomparables moments, però també conèixer i entendre millor el te s’està provant, d’origen, història, etc.

Com el vi, degustació te és tot un art i avui vull parlar d’ells diferents passos que ha de tenir és en té en el moment de fer-lo. Per descomptat, sempre hi haurà diversitat d’opinions en aquest sentit, des de les diferents escoles de te o llocs on es consumeix es fa de diferents maneres, però també hi ha molts elements comuns quan es tracta de te gust i aquestes són precisament aquells que volen tenir en compte.

Estris per a la degustació de té

Com casa no es pot iniciar a la teulada, el primer que hem de fer si volem te gust a condicions serà que l’equip necessari per fer-ho. En aquest es recomana:

  • Selecció de tes a granel: beines o piràmides no són inestables de la mateixa manera, per tant, la millor opció és massiva. A més, et proposem que et decantes pel gust diferents tes com te verd, te vermell, te negre, blau de te, etc.. Això sí, els experts recomanen te que és la cate per ser pur te, així el full és coherent i no es barreja amb altres elements, però si vol variar el tipus de te, per descomptat, pots fer-ho sense problemes.
  • Te: encara que tot el que pots trobar a la nostra secció de teteres podria ser vàlid, com Qatar te és una experiència diferent, et proposem, en concret, el te de ferro que a més de ser elegants i el més tradicional, també és pot utilitzar en tot tipus de cuines.
  • Tisanera: tenim molts models per triar a la nostra secció d’accessoris de te. Entrar -hi i triar el que més que li agradi, si no té cap a casa seva. També serveixen tasses de te tradicional.

Passos al tast de te

En aquest punt és sovint donar la controvèrsia són tres o quatre passos principals que cal tenir en el moment de la degustació de te. No obstant això, què aquest partit és de diferents mestres de les te punts cal tenir en compte, així que ens decantaremos per trencat te tast en 4 etapes, que són com segueix:

  1. Avaluació del full en sec: places, en plats de tasses de cafè o de petita grandària, monticles de te. En cada un dels plats hauria de tenir una selecció de tes diferents. No barreja. Arreglar-li mentre les fulles són coherents i no es mullats. En aquest primer pas tot el que ha de fer serà, com el seu nom indica, observar el color i la textura de les fulles de te, llavors anem a tractar. Prendre un petit puny a la mà i olorar-lo.
  2. Infusió de fulles de te: prepara diverses tasses de te amb dos grams de te per tassa.  Tingueu en compte el temps d’infusió que necessita la varietat de te que vol a gust, així com la temperatura de l’aigua. És important indicar. Per exemple, en el cas de te negre, temps d’infusió sovint persegueixen els 3/4 minuts i la temperatura 85/90 graus. En cadascun dels nostres tes, trobareu que aquesta informació detallada.
  3. Avaluació del full humida: fer el tercer pas haurà de separar fulles de te propi, però vostè no llançar-los! És important que les aromàtiques diferències de notes i textures experimentant un mateix full un cop sec, i quan està mullat. Així, conviden a seure, d’una banda, l’aroma emeses per les fulles quan estan humides i com evoluciona aquella olor com que es refreda. El mateix passa amb el propi te, res més que infusionarlo té una diferent olor tindrà que quan es refreda, serà penes perceptible. Finalment, en el tercer pas en el procés de degustació te no podem oblidar a observar el color de l’aiguardent, els mateixos seran més fosc el més oxidat és el te.
  4. La tassa de te: aquest és el pas que molts tothom li agrada, és clar. A l’hora de prendre que és cal deixar que entre una mica d’oxigen entre la Cup i els llavis per millorar el sabor de les begudes alcohòliques. Aquest pas compleix una doble funció: el regust i la retro olfactiu. És un moment molt especial, des de degustació de te a la boca, no només però també sento la seva aroma en el nas. Hi ha qui recomana en aquest punt cobert nas sentir només el sabor i la textura, mentre que aquesta percepció està influïda per les sensacions de l’olfacte.

Una vegada que aquests quatre passos, experts aconsellen Asador te s’està provant i passar a la següent mostra, així que no afecta a gust de l’altra. A més, també no és recomanable ni llet, o sucre o altres edulcorants que influeixen en el sabor del que és degustació te. En qualsevol cas, es podria afegir un núvol de sucre o de llet, una vegada que han provat el te en tota la seva essència.

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario