Coneixes els beneficis i riscos de la cafeïna?

tea-888526_1280

Segurament he sentit parlar de tes que no contenen cafeïna i per tant són aptes per a totes les edats. Però realment saps què és la proteïna? I la cafeïna? Quins són els seus beneficis i els seus desavantatges? Així, la cafeïna i les proteïnes són la mateixa substància, que es troba naturalment en diversos aliments, com cafè, te, cacau i guarana.

Originalment, l’any 1819 creia que eren substàncies similars, però no és el mateix. No fou fins el posterior anàlisi quan es va descobrir que, en última instància, era la mateixa molècula. La diferència en el nom és derivat que era una vegada pensava que eren substàncies similars però no és el mateix, mantenir aquesta confusió fins avui.

No obstant això, cal assenyalar que a diferència de la cafeïna, cafè, compte de te amb cert component que s’absorbeix més lentament, encara que els seus efectes es mantenen més temps.

L’efecte de la cafeïna en el sistema nerviós pot ser perillós en funció de la dosi. Altera el sistema nerviós i la percepció, així com a accelerar el ritme cardíac. Però com passa com amb gairebé totes les substàncies, cafeïna també té els seus beneficis, per exemple: estimula l’activitat física i mental, augmenta la concentració, desenvolupa agudesa mental, ens fa sentir més enèrgica i alerta, alleuja el cansament i la somnolència i ajuda a perdre pes. Després d’un exercici intens, la cafeïna alleuja el dolor de músculs o els cordons famós.

Fins i tot si la cafeïna té beneficis de salut importants, es recomana prendre l moderadament molt (fins a 300 mg, equivalent a dues tasses de cafè, segons els experts aconsellen) ja que poden suposar riscos per la salut si podem abusar-ne. Com s’indica de la Fundació espanyola del cor, cafeïna també pot augmentar la pressió arterial i la freqüència cardíaca, per tant és aconsellable limitar el seu consum en pacients amb malaltia cardiovascular o pressió arterial alta. Un excés de cafeïna pot causar, a més de comentar, arítmia, irritabilitat, insomni, inquietud, nerviosisme, dependència, diüresi o diarrea o nàusees.

Algunes persones són més sensibles que altres els efectes de la cafeïna i pot ser contraproduent en moltes persones que pateixen determinades malalties com la hipertensió, malalt d’úlcera, persones que presenten dificultat per dormir, els que pateixen arítmies, problemes de fetge, gàstric de reflux i glaucoma, entre d’altres. En aquests casos es pot optar per infusió o te rooibos (que no ell mateix és un te). A continuació, hem seleccionat una llista de begudes sense cafeïna però amb ingredients energitzant, perquè també puguin gaudir seus efectes:

  • Coco Rooibos. Multivitamínico i molt saludable. És un bon substitut per al cafè del matí o de tarda, ja que tant la xocolata i coco portarà l’energia que necessitem al nostre cos.
  • Rooibos praliné Premium. Sens dubte la millor manera de començar i acabar el dia amb un agradable sabor dolç que ens donarà l’energia i benestar que necessitem en cada moment.
  • Xips de xocolata Rooibos. Si estàs cansat del seu cafè d’esmorzar, però que necessita una beguda natural que bé et despertes al matí i donar-li l’energia que necessita, aquesta és la seva beguda. Energètic i estimulant per fer front a les tasques del dia.
  • Bosc Rooibos encantat. Si vostè necessita un recanvi de vitamines, aquesta infusió aconseguirà eficientment. Baixa en acidesa.
  • Passió verd Ginseng. Si vostè és al matí necessita ser activat, aquest te ajudarà, gràcies a les propietats saludables i naturals de ginseng.
  • Vitalitat femenina infusió. Per als dies on es necessitaria un carro de poder ser igual com sempre, aquesta infusió ajudarà a despertar a tots els seus sentits. Va a recuperar la teva força i et sentiràs millor dins i fora

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario