Com prendre te de cinc països diferents

Cómo tomar el té en cinco países diferentes

Són cinc de la tarda berenars. Sobre la taula, fumar un te amb llet se serveix amb un plat de pasta. Sens dubte estem al Regne Unit on ‘Tea time’ és una de les tradicions més celebrades britànics i part de la vida quotidiana. Però també podeu gaudir d’aquesta beguda en un frondós jardí japonès o beu en copes de vidre amb arabescs de raons.

Viatges avui diferents llocs grans consumidors de te: Regne Unit, Japó, Xina, Marroc i Turquia, on te forma part essencial de la mateixa cultura i on compartir la veneració per aquest antic beguda.

Asiàtics i algunes regions de Europa, prendre te requereix un protocol que fa un veritable art. Entrem en les cerimònies de cada país per conèixer les tradicions, la saviesa i la història.

Regne Unit

Berenars, o te de la tarda, és un hàbit britànic que normalment passa a les cinc de la tarda, un ritual que confirma la passió per te anglès.

Normalment, te el consum britànic és generalment negre, especialment Earl Grey escriu amb te de Darjeeling, acompanyat amb una gerra de llet o unes rodanxes de llimona per a aromatitzar-lo.

També, el moment de la tetera s’acompanya d’alguns tipus de pastís com la de cafè i fruits secs o pastes de vidre i ells famós bollos, els rotllets acompanyat de melmelada de maduixes.

Te bona en general se serveix en tasses de porcellana. Tetera més britànic és la cúpula marró, anomenat Brown Betty. En l’època victoriana, quan te era més popular, preparat en la Betty Brown te era considerada excel·lent. Això va ser el disseny de la tetera, que permetia a les fulles de te més espai per a reaccionar quan l’aigua s’aboca en el bullidor d’aigua, alliberant-se més sabor i menys amargor.

Japó

Japó és un país molt Cerimoniós i que estalvia amb cura les tradicions ancestrals. La cerimònia del te és un ritual llargues i amb diverses etapes que va més més enllà d’una simple reunió a prendre el te. Se celebra a la casa de te, un lloc especial per a cerimònies, situat als jardins de les llars.

El japonès utilitza el verd, normalment en pols anomenat te matcha per a les seves cerimònies, així com un agitador de bambú i la cullera bambú.

Una cerimònia del te formal i completa inclou un àpat (chakaiseki) i dos tipus de te (koicha i usucha) i dura aproximadament quatre hores, durant quin allotjament dedicat el seu ésser per crear un ambient en el qual els clients gaudir estètica, intel·lectual i físicament, envoltada al mateix temps una gran serenitat.

Etapes de la cerimònia
La cerimònia del te pot desenvolupar de diverses maneres diferents, segons l’escola a la qual l’amfitrió pertany, però en general consta de les fases següents:

  1. Kaiseki: un berenar
  2. Naka-dachi: pausa intermèdia
  3. Enjoys-iri: fase principal, en el seu gruix te verd se serveix
  4. Usucha, sortida de la cerimònia, en aquesta fase, un encenedor te se serveix.

Gruix te (anomenat «koi-cha») està preparant en silenci. Serveix amb el front del bol davant el client. El bol s’agafa amb la mà dreta, es posa en el palmell de la mà esquerra i s’eleva lleugerament per una inclinació amb el màxim responsable en senyal de gratitud.

La beguda es passa entre els convidats, i cada un d’ells té un GLOP. El fet de compartir un mateix bol és un acte simbòlic que serveix per augmentar el sentiment d’Unió en la reunió.

L’amfitrió afegiu més carbó de foc, serveix japonès secs dolços i prepara una altra te, però aquesta vegada més lleuger i més escuma, anomenat «usu-cha». Durant l’etapa final, els hostes poden xerrar informalment.

Fa algun temps, aromes de te, vam tenir l’oportunitat d’assistir a una cerimònia del te Yui Ishizuka xef preparat, exclusivament per a nosaltres. Us convidem a recordar-ho, aquí.

XINA

L’origen de la cerimònia del te en Xina es remunta a la 14-17 durant la dinastia Ming. La majoria de la tes que s’utilitzen en l’acte xinesa creix a les muntanyes de Taiwan i particularment refinat. Així, tes oolong, per exemple, són fermentats lleugerament i tes vermells pot ser moderat a Fort madur.

La preparació és la següent: en primer lloc cal escalfar la tetera. Per això és abocar una petita quantitat d’aigua calenta que es tira sota. Llavors és dipositat en ella les fulles de vostès. La quantitat és variable, hi ha una estesa estàndard que defineix una culleradeta per persona més altres a propi Got d’aigua. Llavors vam buscar esteu infusió bé.

Aboqui el te en petites tasses que omplen la meitat, ja que els xinesos consideren que la resta de la Cup es completa amb l’amistat i afecte. Que serveix cada tassa passa als hostes i convidats que olor primer el te abans de res. La cortesia es mostra beure te a tres begudes.

Marroc

Símbol d’hospitalitat, te ocupa un lloc molt important en la cultura marroquí. No en va, és una dels importadors més gran de te del món.

Conegut popularment pel nom de moro te, és una deliciosa beguda molt consumit al Marroc. Gundpower te barrejada amb fulles de menta i el sucre que s utilitza i només borratxo o acompanyant els àpats.

Un metall de tetera i tasses de vidre decorades amb diferents motius de colors s’utilitza per al ritual de te. La sucrera i safata hauria de ser també de metall, com el te, per conservar la calor. Un cop dipositats a les fulles de te de te, menta i sucre, te s’aboca en el vidre, des d’una alçada considerable i llavors torns per buidar el contingut de l’embarcació en la tetera.

Aquesta operació es repeteix diverses vegades, fins que te comença a formar una escuma en el gerro. Això és quan vostè hauria de tastar. Served en 3 rondes i sovint acompanya pastes marroquines en mel, amb dates, festucs o ametlles.

Turquia

Turquia ha convertit en pocs anys en la major consumidor i productor de te. La varietat de te que és produït i consumit és negre, preferentment en el te del matíper esmorzar.

Te turc preparat en una mena de bullidors apilades (caydanlık), dissenyat especialment per a la preparació d’aquest te.

Aigua es porta a ebullició en fang de fons i qualsevol part de l’aigua s’utilitza per omplir el superior bullidor d’aigua que contenen diverses cullerades de te. Es produeix d’aquesta manera un te de sabor molt fort.

Quan és servit, l’aigua restant s’utilitza per diluint cada tassa te desitjat per al consumidor, d’aquesta manera pot triar entre fort te ‘koyu’ (fosc), o «açık»de llum.

Te bevent en petites tasses i li agrada servir molt calent, normalment abocar algunes sucrera.

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario