Sàhara i instal·lacions: una història d’amor gran

El Sàhara, desert gran (de fet, el tercer més gran del món, després de l’Antàrtida i l’Àrtic) la superfície arriba a gairebé el nou i mig milions de quilòmetres, es va estendre a diversos països del continent africà, situada al nord de la mateixa. Com podeu imaginar, en aquest vast territori, hi ha diverses cultures i costums, però tots tenen una cosa en comú: te i d’acte. Un ritual real.

Cerimònia del te al Sàhara

Seves, la cerimònia del te, dedicar gaire temps, ja que consideren que, des de la seva preparació al seu gust, com un temps per gaudir amb la seva família, amics o clients. Hi ha algunes curiositats sobre aquesta tradició que es mereix la pena esmentar:

  • Aquest ritual anomenava «attay attalata yimat» que significa, literalment, «tres i te».

  • Hi ha una persona que s’encarrega de fer aquest ritual i van anomenar «el quiam». A més per preparar minuciosament el te, vostè ha tenen la capacitat de parlar bé en públic, té bona aparença i bona educació. És un gran honor per a ell realitzar aquesta cerimònia. Que estan al voltant, assistint a la preparació del te, no dubte a fer aclariments o comentaris, si ho considera necessari. En acabar el ritual, si tothom està satisfet amb com preparar-lo, van tirar d ulleres buides en direcció a «a el-quiam» en senyal de gratitud.

  • El te se serveix a la tarda anomenat «dahmis» i segons els locals, és ideal per treure el mal de cap.

  • Segons la tradició Saharaui hi que és tres tes: el primer és amarga com la vida, el segon dolç com l’amor i el tercer suau com la seva mort.

Preparació i utensilis pel te del Sàhara

Després d’esmentar algunes Curiositats i tradicions de la cerimònia del te, llavors anem a explicar el mode de preparació.

  • Van llançar aigua la tetera de metall que va anomenar «berred» i posar a bullir en brases de carbó.

  • Amb l’aigua calenta que perdre la meitat d’una tassa de te en les fulles de te i tenir-ho bullint durant una bona estona.

  • La primera part es va acomiadar per ser molt amarg. Una altra vegada, ells serà abocament d’aigua i aquesta vegada amb una gran quantitat de sucre.

  • Un cop cuit, abocar en uns petits vasos anomenats «Kisan».

  • És important que el «el-quiam» per llançar begudes d’una alçada d’aconseguir escuma desitjat i que és tan característic del te Saharaui.

Tal és la importància que els Berbers donen te que, en moltes ocasions, pagat grans quantitats de diners o corria molts quilòmetres per aconseguir un quilo de te i així poder celebrar aquesta cerimònia tradicional. En general, que utilitzaven importat te verd xinès. D’aromes de te i si vol un te sahrauís estil, a més de realitzar de la manera esmentat de preparació, es recomana utilitzar verd Xina pólvora. Aquesta varietat és una de la més alta qualitat verd i molt apreciat al Marroc.

A més de les curiositats de la cerimònia, cal assenyalar que te sahrauí estil proporciona nombrosos beneficis, com facilitar la digestió. A més, prenent-lo molt calenta i en el desert, permet que el cos aclimatar millor al alt fora temperatures. Això fa que el cos no fa un esforç addicional i, per tant, realitza un estalvi energètic. A més, ajuda a flux de sang i suor, així que refreda el cos.

Les tendes de campanya, camells i te són tres noms que estan associats amb el Sàhara. L’acte de preparació, servir i gaudir d’aquesta beguda és, sens dubte, un ritual molt respectats i admirats pels sahrauís i els visitants que tenen la sort de gaudir-ne.

I tu, has estat mai en una d’aquestes cerimònies? Què et sembla? Ens agradaria saber la teva opinió!

¿Quieres estar al día de todas las novedades y artículos que publicamos?

Deja un comentario